Dry-Aging…Ouderwets Genieten

Ultieme smaak voor de fijnproever: Dry-aging
Dry-aging(vrij vertaald dus droog rijpen) van vlees is een ambachtelijk procede, waarbij vlees onder specifieke omstandigheden onverpakt wordt bewaard.
Dit is alleen mogelijk met vlees van de allerhoogste kwaliteit, omdat dry-aging een perfecte dooradering van het rund- of lamsvlees vergt. Door het proces van dry-aging verdwijnt een deel van het vocht uit het vlees, waardoor de smaak veel intenser wordt. De rijping zorgt bovendien voor een prachtige malsheid.

Parel van ons menukaart
Deze droogrijping duurt drie tot acht weken, afhankelijk van de vleessoort en de smaakwens. Deze intensieve behandeling van het vlees eindigt uiteindelijk op uw bord.
Dry-aged vlees (lende, entrecote, ribeye) mag alleen licht aangebakken worden, waarna het op lage temperatuur wordt gegaard. De smaak zal iedere vleesliefhebber aanspreken. Dry-aged vlees is een parel op ons menukaart.